Intézményfenntartó Helyi Nemzetiségi Önkormányzatok IV. Parlamenti Találkozója

Ritter Imre, német nemzetiségi országgyűlési képviselő kezdeményezésére 2021. október 28-án került megrendezésre az Intézményfenntartó Helyi Nemzetiségi Önkormányzatok IV. Parlamenti Találkozója. Mint az már az előző években szokássá vált, e rendezvényen kerültek átadásra azok a pénzösszegek, melyeket a fenntartók intézményeik fejlesztésére fordíthatnak. Több mint 50 település kapott jelentős, általában 10 és 30 millió forint közötti támogatást, valamilyen előre benyújtott projekttervéhez.

Az ez évi találkozó különös jelentőséggel bírt Vaskút község számára, hiszen a Vaskúti Német Nemzetiségi Önkormányzat merész, nagyratörő tervhez kért támogatást az idei évben. Nagy örömünkre a bíráló bizottság kiemelt projekté nyilvánította a vaskúti tanuszoda felújítási tervet és biztosította a megvalósításhoz szükséges kiemelt nagyságú támogatást, melynek összege 182.600.000 forint. A fotókon a támogatást igazoló dokumentumot és az oklevél átadásának pillanatát, Ritter Imre képviselő úr és Soltész Miklós államtitkár úr társaságában a vaskúti delegáció tagjait láthatják.

Köszönet Mindenkinek, akik hozzájárultak ehhez a falutörténeti mérföldkőhöz. Külön szeretnénk köszönetünket kifejezni Zsigó Róbert úrnak, térségünk országgyűlési képviselőjének, hogy mindvégig segítette, támogatta terveink megvalósulását.